back

На Чернігівщині всі призовники проходять ПЛР-тестування

06-07-2020 | 17:52

В результаті виявлено два випадки захворювання COVID-19 серед юнаків, які мали прибути до військкомату. Це врятувало від поширення COVID-19 серед більше ніж півтисячі людей тільки в пункті збору й не пустило поширення хвороби далі.

- Чернігівська область першою запровадила 100% ПЛР-тестування призовників, оскільки правдивий результат має саме цей вид тестування, адже швидкі тести не дають потрібний відсоток вірогідності. А ретельний та швидкий відбір зразків на перевірку саме в районах дозволяє уникнути подальшого інфікування. Спільно з лабораторним центром проводиться обов’язкове ПЛР-тестування всіх військовозобов’язаних, – наголосив заступник голови ОДА Андрій Подорван, керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації в області.

За його словами, якщо збирати призовників групами на збірному пункті та лише потім проводити тестування, то в разі виявлення COVID-19 на самоізоляцію підуть всі: група призовників, персонал, лікарі, тощо.  Заходи, які були прийняті для виявлення  коронавірусної хвороби в Чернігівській області, дозволяють запобігти поширенню хвороби.

Тестування вже пройшли 300 призовників.

Станом на 6 липня на службу відправлено 261 особу (46,5 % від загальної кількості призовників), з яких до Збройних Сил України – 153 (планується 289 осіб), до Національної гвардії України – 82 (за планом – 175 осіб), до Державної прикордонної служби України – 26 (планується 54 особи). До Державної спеціальної служби транспорту планується відправити 43 військовозобов’язаних.

Нагадаємо, призов розпочався 15 червня. Всього за планом на строкову військову службу має бути зарахований 561 військовозобов’язаний.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації