back

Оперативна інформація щодо захворювання на коронавірусну інфекцію станом на 10 годину 29 червня

29-06-2020 | 10:41

За даними Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА станом на 10.00 понеділка 29 червня в області підтверджено 7 випадків COVID-19. ПЛР-тест підтвердив захворювання у трьох жителів Варвинського району, в одного мешканця Ніжина та у трьох чернігівців, з них двох госпіталізували до Чернігівської міської лікарні №2. Інші інфіковані лікуються амбулаторно.

За минулу добу у 33 мешканців Чернігова повторні ПЛР-тести дали негативний результат, тобто ці чернігівці одужали від COVID-19: троє з них перебували на госпіталізації в Чернігівській МЛ№2, інші знаходились на амбулаторному лікуванні.

Всього з підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19 в області від коронавірусної хвороби одужали 297 пацієнтів та 4 хворих, які знаходились на лікуванні за місцем проживання. Загалом з підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19 в Чернігівській області одужали – 301 хворий.

На жаль, у міській лікарні №2 помер хворий з підтвердженим діагнозом COVID-19, який мав ряд супутніх патологій, що ускладнили перебіг COVID-19. Висловлюємо співчуття рідним та близьким померлого.  

Загалом в області виявлено 535 інфікованих коронавірусом, з них:

- 297 пацієнти одужали
- 147 перебувають на амбулаторному лікуванні
- 43 хворих госпіталізовані до закладів охорони здоров’я
- 5 лікувалися за місцем проживання, з них четверо вже одужали (Куликівський район);
- 9 летальних випадків (1-Борзнянський район, 5-Варвинський район, 3-м. Чернігів);
- 4 особи померло із супутнім діагнозом COVID-19 (3-м.Чернігів, 1-Борзнянський район).

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 74 ПЛР-дослідження.

На сьогодні у Чернігівській області 190 активних випадків коронавірусу, лікарі наголошують на тому, часто хвороба має безсимптомний характер або проявляється як легке нездужання. А отже, невідомо, хто з вашого оточення може бути носієм вірусу COVID-19. Тому закликаємо дотримуватись соціальної дистанції, правил особистої гігієни, уникати скупчення людей та використовувати захисні маски у громадських місцях.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації