back

В рамках програми «Велике будівництво» на Чернігівщині модернізують приймальні відділення 9 лікарень

25-06-2020 | 11:46

Про стан реалізації проєкту «EMERGENCY 2020» в Чернігівській області йшлося на селекторній нараді, яку проводила Наталія Романова, заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації.
За словами Наталії Романової, головна мета «EMERGENCY 2020» – створити комфортні для пацієнта умови, місце, де громадяни  зможуть отримати якісні медичні послуги.
- В області визначені дев’ять опорних лікарень, у яких приймальні відділення модернізують згідно з визначеними стандартами та забезпечать відповідним медичним обладнанням. Дизайн приміщення буде єдиним для всіх закладів: від кольорової гами до розташування кімнат та приміщень. Для реалізації проєкту на область виділено 63 млн грн, - зазначила Наталія Романова. І додала, що якісні медичні послуги мають бути доступні кожному жителю області не залежно від того, у якій місцевості він проживає.
Заступник голови облдержадміністрації спільно з учасниками наради проаналізувала графіки і строки виконання ремонтно-будівельних робіт.
В Чернігівській області до проєкту «EMERGENCY 2020» відібрані такі медичні заклади: Чернігівська обласна лікарня, Чернігівська міська лікарня №2, Ніжинська центральна міська лікарня, Прилуцька центральна міська лікарня, Козелецька центральна районна лікарня, Бобровицька центральна районна лікарня, Корюківська центральна районна лікарня, Бахмацька центральна районна лікарня, Новгород-Сіверська центральна районна лікарня.

Кожен заклад отримав свій план робіт та графік реалізації проєкту. Наприклад, капітальний ремонт відділення екстреної та невідкладної допомоги Прилуцької міської лікарні має розпочатися у липні. Також для проведення модернізації приймального відділення Прилуцької ЦРЛ виділені гроші з міського бюджету, розроблений проєкт документації та успішно пройдено експертизу. Найближчим часом мають завершитися тендерні процедури та буде визначено виконавця робіт.

У Новгород-Сіверській лікарні також тривають роботи щодо приведення приймально-діагностичного відділення до уніфікованих вимог. Виготовлено проєктно-кошторисну документацію, яка пройшла експертизу. Очікувана вартість ремонтних робіт складає 6,6 млн грн, з них на придбання обладнання для відділення – 1,2 млн грн. Очікується, що за умови своєчасного завершення ремонтних робіт оновлене приймальне відділення у Новгород-Сіверській ЦРЛ розпочне свою роботу з середини жовтня 2020 року.

Довідково: Проєкт Президента України Володимира Зеленського «EMERGENCY 2020» передбачає стандартне облаштування приймальних відділень екстреної допомоги з однаковим  оформленням, зонуванням та обладнанням на всій території країни. У переліку обладнання – УЗД-апарат, ендоскопічне обладнання, кардіомонітори, дефібрилятор, апарат ШВЛ, лабораторне обладнання, МРТ, ангіограф. Модернізовані приймальні відділення повинні обслуговувати пацієнтів уже після 15 жовтня 2020 року.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації