back

Електронне врядування в роботі органів державної влади та місцевого самоврядування

04-06-2020 | 17:10

Сьогодні, 4 червня, спільно з Фондом Східна Європа і швейцарсько-українською програмою «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» відбулося навчання за короткостроковою програмою «Технології електронного врядування в роботі органів державної влади та органів місцевого самоврядування» для працівників апаратів районних державної адміністрації та виконкомів рад об’єднаних територіальних громад.

У відкритті вебінару взяли участь Олександр Ярема, перший заступник Державного секретаря СКМУ, Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації та  Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа.

- Цей семінар – важливий крок до співпраці з колегами з Фонду Східна Європа. Це чудова можливість отримати нові знання та вміння, налагодити  співпрацю з фахівцями громад та місцевого самоврядування, - зазначив Олександр Ярема.

- Ідея такого семінару виникла нещодавно, - повідомив Віктор Лях.  - Нам приємно, що Чернігівська область першою зреагувала на запрошення до співпраці та прийняла  активну участь у роботі з Фондом. Ми сподіваємося і надалі продовжувати співпрацю та надавати цікаві ідеї щодо електронного врядування.

Слухачів було проінформовано про управління ресурсами громади, застосування електронного підпису та розвиток системи надання електронних послуг в Україні.

Учасники семінару ознайомилися з основними поняттями захисту інформації в державних організаціях, захищену передачу інформації через систему «Трембіта», особливості надання адміністративних послуг через старостати та цифрову безпеку на робочому місці.

- На такий пілотний проект відгукнулися майже всі ОТГ та райдержадміністрації Чернігівської області. Йдеться про технології, що скорочують час, необхідний для прийняття рішень  та зменшують управлінські витрати, а отже сприяють кращій організації праці. Кількість підключень до вебінару майже 80, що свідчать про досить велику зацікавленість даною тематикою, - підсумував Володимир Бойко, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації