back

Андрій Прокопенко відвідав Смолинський торфобрикетний завод

03-06-2020 | 08:40

У вівторок, 2 червня голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко спільно із профільним заступником голови ОДА Олександром Савченком ознайомились з роботою Смолинського торфозаводу.

Це підприємство має великий ресурсний, а головне – людський потенціал. Видобувні та виробничі потужності розташовані на старому руслі Десни, де сформовані колосальні поклади якісної торф’яної сировини.

За даними державного концерну «Укрторф», загалом в країні торф’яні запаси складають близько двох мільярдів тонн, майже 12% з них – на Чернігівщині.

За словами керівництва заводу, якби підприємство працювало на повну потужність, видаючи по 30 тисяч тонн торфобрикету на рік, запасів торфу ще б вистачило на 100 років. Цей вид палива має особливий попит серед бюджетних установ, закладів охорони здоров’я, а також населення.

- Ми маємо зберегти такі потужні та важливі для області підприємства. Домовились, що напрацюємо спільно з колективами необхідні кроки для виходу із кризи. Будемо направляти готові пропозиції на Міненерго та Уряд, - зазначив Андрій Прокопенко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації