back

Спрощено отримання ID-паспорта та ідентифікаційного коду підліткам

28-05-2020 | 08:55

З 28 травня особи віком від 14 до 18 років можуть одночасно отримати паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. Зробити це можна у територіальних підрозділах Державної міграційної служби, центрах надання адміністративних послуг та відділах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» ДП «Документ».

Послуга ID-14 значно спростить життя підліткам та їх батькам, адже раніше потрібно було двічі збирати документи, приходити і до підрозділу Державної міграційної служби чи ЦНАП, і до Державної фіскальної служби.

Відтепер паспорт та ідентифікаційний код будуть міститися на ID-картці. Отримувачеві потрібно лише звернутись до територіального підрозділу Державної міграційної служби чи Центру надання адміністративних послуг за місцем проживання. Необхідність отримувати ідентифікаційний код окремо відпаде. Однак за бажання номер облікової картки платника податків можна буде оформити.

Послугу рекомендують оформляти не пізніше ніж через місяць після досягнення дитиною 14 років. ID-карту можна буде отримати протягом 20 робочих днів. Послуга запланована безкоштовною для всіх, хто отримує паспорт громадянина України вперше.

У Чернігівській області послугу ID-14 будуть надавати два центри надання адміністративних послуг, а саме ЦНАП Чернігівської міської ради та Міськрайонний ЦНАП Прилуцької міської ради.

За повідомленням Міністерства та Комітету

цифрової трансформації України