back

Про трансформування ЦНАПів, підготовку до ЗНО та запуск проєкту «єМалятко» – на щотижневій нараді голови ОДА

19-05-2020 | 16:41

Сьогодні, 19 травня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко в онлайн-режимі провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та головами райдержадміністрацій. Було обговорено стан справ в економічній, освітній, медичній, соціальній та інших важливих сферах. Усі галузі функціонують у штатному режимі.

– Спільно з Мінцифри розпочали впровадження експериментального проєкту «єМалятко» щодо комплексної допомоги батькам при народженні дитини. Координуватимуть процес фахівці Департаменту розвитку економіки та сільського господарства, – повідомив Андрій Прокопенко.

Вже скоро за однією електронною заявою (як варіант — одразу в пологовому будинку) батьки зможуть отримати відразу близько 10 послуг.

– Продовжуємо поетапне трансформування ЦНАПів, створених райдержадміністраціями. Ці центри мають перейти у відання громад для надання повного спектру послуг на місцях. Таким чином вдасться уникнути незручностей, коли на одній території одночасно функціонує ЦНАП, утворений РДА, та ЦНАП, утворений органом місцевого самоврядування, – зазначає голова ОДА.

У пілотному проєкті беруть участь ЦНАПи Бахмацької, Борзнянської, Корюківської, Менської, Сновської і Талалаївської РДА.

В області триває підготовка до цьогорічного ЗНО. Будуть враховані всі карантинні вимоги. Уже сформовані 7 округів по проведенню тестувань з центрами у містах Бахмач, Мена, Ніжин, Новгород-Сіверський, Сновськ, Прилуки і Чернігів. Попередньо визначені 120 пунктів складання ЗНО.

– Доручив головам РДА завчасно підготуватися до підвозу дітей у пункти тестувань (мова йде про організацію більше 1400 виїздів). Зокрема, забезпечити перевірку технічного стану шкільних автобусів, подбати про заходи з дезінфекції, – зауважив Андрій Прокопенко.

Також акцент на боротьбі з порушеннями ведення господарської діяльності у природних захисних смугах та незаконною вирубкою деревини. Відповідні виїзні перевірки заплановані щодо Менського та Козелецького районів.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації