back

Органи місцевого самоврядування зможуть приймати рішення стосовно торгівлі непродовольчими товарами

12-05-2020 | 16:05

Відповідне рішення прийняла сьогодні, 12 травня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Позачергове засідання провів заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Так, органи місцевого самоврядування залежно від епідемічної ситуації на території адміністративної одиниці зможуть приймати рішення щодо можливого відновлення роботи суб’єктів господарювання (у тому числі торгівлі непродовольчою групою товарів). Основна умова — дотримання всіх санітарних та протиепідемічних заходів персоналом та відвідувачами.

Ми не приймаємо рішення стосовно послаблення карантинних заходів. Мова йде про уточнення певних норм для органів місцевого самоврядування, рішення яких мають орієнтуватися на епідситуацію у певному населеному пункті, — наголосив Андрій Подорван. — За дотриманням усіх карантинних вимог у разі торгівлі непродовольчими товарами має бути безумовний контроль як з боку відповідних служб, так і самих підприємців. У протилежному випадку — закриття об’єкту. Це — питання безпеки всіх громадян.

Зі свого боку, представники бізнесу, які також взяли участь у сьогоднішньому засіданні, запевнили, що готові виконувати все необхідне. Зокрема, дотримуватися соціальної дистанції, користуватися засобами індивідуального захисту, проводити заходи із дезінфекції та робити температурний скринінг.

У ході засідання заслухали інформацію про епідситуацію в області. Нині лабораторно підтверджених 79 випадків захворювання на Covid-19, з яких десятеро — медичні працівники. При цьому одужали 19 громадян (у лікарнях та амбулаторно). Як зазначив директор обласного лабораторного центру Микола Донець, із 28 квітня і до сьогодні кількість нових випадків на Чернігівщині (за інтенсивного проведення відповідних досліджень та обстежень) знижується.

Щодо роботи агропродовольчих ринків: із офіційно зареєстрованих 48 об’єктів працюють 28. Без зауважень не обходиться, але виявлені недоліки своєчасно усуваються,  запевнив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен.

 
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації