back

Оголошено конкурс журналістських робіт «МедіаЧе-2020». Дедлайн — 18 травня

08-05-2020 | 20:00

На Чернігівщині 11 травня стартує обласний конкурс кращих журналістських робіт — «МедіаЧе». Цього року він проводиться вже вп’яте. Прийом матеріалів триватиме до 18 травня включно. Усі фіналісти отримають пам’ятні дипломи, а переможці — грошові премії.

На конкурс «МедіаЧе» 2020 року приймаються текстові та аудіовізуальні матеріали, оприлюднені у вітчизняній пресі, в інтернет-виданнях, на телебаченні та радіо з 1 травня 2019 року до 10 травня 2020 року включно.

Конкурсні матеріали приймаються у чотирьох номінаціях:

  • «Чернігівщина патріотична»;
  • «Молодь Чернігівщини»;
  • «Реформи на Чернігівщині»;
  • «Дякуємо медикам!»

Заявки на участь можуть бути подані до  23:59 18 травня на адресу електронної пошти [email protected].

Для матеріалів, оприлюднених в Інтернет-виданнях, надається активне гіперпосилання на матеріал; для матеріалів з друкованих ЗМІ — текст та сканована сторінка видання, для матеріалів телерадіоорганізацій — посилання на аудіо- чи відеозапис та сканкопія ефірної довідки. Також у заявці слід вказати прізвище та ім’я автора, контактний  номер та номінацію, на яку подається матеріал. Учасники можуть подати на конкурс не більше двох матеріалів у кожній з номінацій.

Члени оргкомітету «МедіаЧе» оберуть кращі матеріали, що пройдуть у фінал конкурсу — по три у кожній з номінацій. На другому етапі кращих з кращих визначить вже експертне журі.

Усі матеріали-фіналісти автоматично беруть участь у номінації «Чернігівщина: голос спільноти», де лідера обере аудиторія за допомогою онлайн-голосування.

Крім того, цього року на конкурсі запроваджена спеціальна номінація — «Відзнака голови Чернігівської ОДА», тут лауреата за професіоналізм та дотримання журналістських стандартів визначить голова Чернігівської обласної державної адміністрації.

Детальні умови конкурсу та опис номінацій викладені у Положенні про проведення конкурсу журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧе» у 2020 році.

Оголошення та нагородження переможців відбудеться у червні та буде приурочене до Дня журналіста. Остаточну дату та формат церемонії нагородження оргкомітет визначить згодом — залежно від карантинних обмежень, що діятимуть на той час.

Довідково. Організатори конкурсу «МедіаЧе» — обласна організація Національної спілки журналістів України, Асоціація регіональних ЗМІ, «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Конкурс «МедіаЧе» проводиться на Чернігівщині уп’яте. На перший конкурс, проведений як експеримент у 2016 році, надійшло 38 матеріалів. На конкурс 2019 року — 84. Переможцями минулого року стали: Наталія Іващенко — у номінації «Реформи на Чернігівщини», Віра Курико — «Чернігівщина патріотична», Наталія Скляренко — «Молодь Чернігівщини», Павло Солодовник — «Чернігівщина: голос спільноти».

Оргкомітет конкурсу «МедіаЧе»