back

Медзаклади області отримали допомогу від Офісу Президента

08-05-2020 | 12:39

Днями на Чернігівщину надійшов черговий благодійний вантаж від Офісу Президента України. Засоби індивідуального захисту розподілили в 11 закладів першої хвилі, що приймають хворих на Covid пацієнтів.

Ми отримали костюми біозахисту, респіратори та захисні щитки. Це важлива допомога для поповнення запасів лікарень. Працюємо над тим, щоб усі медзаклади області мали достатню кількість засобів захисту для медперсоналу, – зазначив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш.

Сьогодні, 7 квітня, частину отриманого передали в обласну дитячу лікарню, що визначена для прийому дітей, хворих на Covid-19. А також у пологовий будинок, до якого у випадку захворювання госпіталізуватимуть вагітних.

Витратні матеріали отримав і обласний центр екстреної медичної допомоги, бригади якого здійснюють перевезення та госпіталізацію хворих на коронавірусну інфекцію.

– На сьогодні центр екстреної медичної допомоги має місячну потребу в засобах індивідуального захисту. Завдяки органам влади та благодійникам їх запаси постійно оновлюються, – сказав генеральний директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Даниленко.

Безпека медичних працівників та усіх українців – першочергове завдання державного значення.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації