back

Спеціальна робоча група провела першу виїзну перевірку господарської діяльності у прибережних захисних смугах на Куликівщині

08-05-2020 | 10:47

Останнім часом із територіальних громад надходили повідомлення щодо незаконних дій у Менському, Сосницькому та Куликівському районах. Окремі втручання в охоронні прибережні зони досягають 150-200 гектарів земельної площі. Розорюють не лише у межах Десни, а й малих річок, заплавних озер.

Як вже інформував, ми створили робочу групу з вивчення ситуації щодо порушень вимог Водного та Земельного кодексу України при здійсненні господарської діяльності в прибережних захисних смугах на території області. Першими точками для виїзду вирішили обрати місця, в яких вже зафіксовані скарги чи є підозра про порушення законодавства, – каже голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Робоча група у складі представників Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Держекоінспекції, Держгеокадастру та Деснянського басейнового управління водних ресурсів здійснила рейд у село Кладьківка Куликівського району. Вивчали законність розорювання землі вздовж берегів річки Десна та прилеглих озер у межах сільської ради.

У результаті перевірки виявлено порушення природоохоронного режиму при використанні земель водного фонду суборендарем земельних ділянок – вирощування зернових культур у нормативній прибережній захисній смузі річки Десна. Зроблені всі необхідні заміри для обрахування площі розораної території, а відтак – і завданих збитків.

Опрацьовані матеріали будуть передані до правоохоронних органів.

Із СБУ, Національною поліцією та Прокуратурою області проведемо координаційну нараду для комплексної протидії розорюванню прибережних земель, – повідомив голова ОДА.

Шановні жителі області! Якщо ви володієте інформацією щодо несанкціонованих розорень на територіях прибережних захисних смуг — повідомляйте про це Департамент екології та природних ресурсів ОДА за телефоном (0462) 67-48-72.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації