back

Голова ОДА Андрій Прокопенко ознайомився з діяльністю Ніжинського агротехнічного інституту

08-05-2020 | 09:15

Під час робочої поїздки на Ніжинщину голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко відвідав Ніжинський агротехнічний інститут. Цьогоріч навчальний заклад відзначає 125-річний ювілей з дня заснування.

Сьогодні Ніжинський агротехнічний інститут – відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Основний стратегічний напрямок інституту – поглиблена практична підготовка фахівців. На базі інституту здійснюються фундаментальні та прикладні дослідження в аграрній сфері з подальшим впровадженням у виробничий сектор АПК.

Ніжинський виш – один з небагатьох навчальних закладів України, який у 2,2 разу збільшив площі сільськогосподарських угідь (з майже 496 гектарів до 1072).

Придбання сучасної техніки вітчизняного та іноземного виробництва дозволило ефективно застосовувати на інститутських полях сучасні технології вирощування сільськогосподарських культур. За останні роки урожайність зернових зросла у 2,1 разу, а надходження коштів – у 3,6 разу, – зазначив Андрій Прокопенко.

Модернізація навчально-виробничої лабораторії тваринництва, доїльний зал якої оснащено обладнанням фірми Delavar, а також оновлення дійного стада дало змогу покращити якість молока і збільшити продуктивність молочного стада в 1,5 разу.

У результаті економізації процесів співвідношення спеціального фонду у 2020 році сягне двох гривень на одну гривню державного асигнування.

Головним рушієм такого прогресу є прогресивне керівництво та високопрофесійний викладацький склад, – переконаний голова ОДА.

У ході презентації директор інституту Василь Лукач не лише поділився досягненнями, а й розповів про плани. Зокрема, представив інноваційні проєкти: створення навчально-практичного центру «Молоко Чернігівщини» і «Ягоди Ніжинщини». Результатом впровадження ініціатив стане професійна підготовка затребуваних фахівців для сільськогосподарської галузі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації