back

Чернігівській області погоджено 12 проєктів ДФРР

07-05-2020 | 17:17

У Міністерстві розвитку громад та територій України вчора, 6 травня, відбулося онлайн-засідання Комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок ДФРР. Від Чернігівської області у заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний та директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик.

Чернігівській області погоджено 12 проєктів на увесь ліміт коштів — 92,7 мільйона гривень. При цьому 9 проєктів — перехідні з 2019 року (4 школи, 1 садочок, 3 заклади у сфері охорони здоров’я, 1 — у сфері культури), 3 — нові (спортивні об’єкти).

Зокрема, 7 проєктів цьогоріч будуть реалізовані за кошти Державного фонду регіонального розвитку в рамках національної програми «Велике будівництво». Це 3 школи — у містах Городня та Корюківка, а також селі Журавка Варвинського району, 1 садочок у селищі Сосниця, 3 стадіони — у містах Корюківка та Остер, селищі Сосниця. Загальна сума залучених коштів ДФРР — 54,5 мільйона гривень.

За повідомленням Департаменту розвитку економіки та
сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації