back

Реалізація інфраструктурних проєктів, доходи місцевих бюджетів, підготовка до проведення ЗНО – питання, які обговорили на щотижневій нараді голови ОДА

05-05-2020 | 21:42

Сьогодні, 5 травня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко в онлайн-режимі провів нараду з керівниками департаментів і управлінь ОДА та обласних служб.

 Акцент: на реалізації в області інфраструктурних проєктів, у першу чергу – об’єктів «Великого будівництва», будівництва сільських амбулаторій, підготовці до проведення масштабних ремонтів доріг.

Під постійною увагою – робота сфери ЖКГ в умовах карантину, забезпечення своєчасних соціальних виплат усім категоріям громадян.

Наразі всі галузі працюють у штатному режимі.

Зважаючи на карантинні обмеження, маємо досить стабільні фінансові показники місцевих бюджетів. Доходи за січень-квітень (без урахування трансфертів) – 2,1 мільярда гривень. Для порівняння з минулим роком – зростання на 6,2%, – повідомив голова ОДА.

У тому числі доходи загального фонду збільшилися на 137 мільйонів (на 7,4%). ПДФО зріс на 10,7% і склав 1,2 мільярда гривень. Сума єдиного податку збільшилася на 9,7% (289,6 мільйона гривень).

Також обговорили стан справ у галузі освіти.

Тут все відпрацьовано. Навчальні заклади працюють у дистанційному режимі. При цьому йде планова підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання, у тому числі пробного ЗНО. Пункти для проведення ЗНО вже підготовлені, – зазначив Андрій Прокопенко.

Окрім того, голова ОДА дав доручення Департаменту екології та природних ресурсів ОДА невідкладно відпрацювати повідомлення про несанкціоноване сміттєзвалище в Носівському районі та разом з дотичними службами та правоохоронними органами вжити відповідні заходи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації