back

Міністр Олексій Чернишов з головою ОДА Андрієм Прокопенком оглянули ремонт автодороги Р-83 на відрізку Березна-Сновськ

01-05-2020 | 08:44

У ході робочої поїздки на Чернігівщину вчора, 30 квітня, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та голова ОДА Андрій Прокопенко оглянули ремонт автодороги Р-83 на відрізку Березна-Сновськ.

Автомобільна дорога загального користування державного значення Р-83 Славутич – Любеч – Ріпки – /М-01/ – Городня – /Н-28/ – Сновськ – Корюківка – Семенівка – Костобобрів – Чайкине – /Н-27/ сполучає міжнародну трасу М-1, національні автошляхи Н-27, Н-28 та регіональний Р-65. Слугує перепускним маршрутом руху між прикордонними автомобільними КПП «Сеньківка», «Миколаївка», «Грем’яч» та низкою міжнародних залізничних контрольних пунктів пропуску, в тому числі КПП «Сновськ».

Автодорога входить до державного туристичного маршруту «Намисто Славутича», забезпечує міжнародний автомобільний туризм. З’єднує ряд адміністративних центрів – обласний і районні. Цей відрізок дороги має велике соціальне значення для жителів ближніх районів. Зокрема, це шкільний маршрут і маршрут екстреної медичної допомоги, – каже Андрій Прокопенко.

Зважаючи на те, що дорога була побудована понад 40 років тому і має високу інтенсивність автомобільного руху, на дорожньому полотні утворились значні дефекти та ушкодження. Це суттєво погіршувало безпеку та комфортність проїзду.

З березня цього року на автошляху розпочали ремонтні роботи. Загальна протяжність планового поточного ремонту – 11,5 кілометра. Вартість робіт – 86 мільйонів гривень. Наразі влаштовано 4,8 кілометра вирівнюючого шару.

Як зазначив Міністр Олексій Чернишов, цьогорічний проєкт з розбудови автошляхів – наймасштабніший з моменту незалежності України.

– У Чернігівській області на будівництво доріг буде витрачено більше 2 мільярдів гривень. Це більш ніж втричі більше, ніж минулого року. Зокрема ці кошти будуть направлені на ремонт міжнародної траси М-01 Київ–Чернігів–Нові Яриловичі по Ріпкинському району у напрямку до КПП «Нові Яриловичі» (кордон з Білоруссю), М-02 Кіпті–Глухів–Бачівськ по Борзнянському району, і, головне, дороги Чернігів–Ніжин–Прилуки, яка зв’яже основні економічні центри області. Попри карантин ремонтні роботи на автодорогах тривають, – повідомив Андрій Прокопенко.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації