back

Заступник голови ОДА Андрій Подорван в ефірі UA:Чернігів розповів про роботу щодо протидії поширення коронавірусу в області

28-04-2020 | 11:35

Наприкінці березня на Чернігівщині зафіксовано перший лабораторно підтверджений випадок захворювання на Covid-19. Станом на вечір 27 квітня в області вже 36 офіційно захворівших. При цьому шестеро одужали, четверо — померли.

Загальний стан в області прокоментував учора в прямому ефірі UA:Чернігів керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови ОДА Андрій Подорван. Він зазначив, що нині 12 населених пунктів визнані осередками спалаху інфекційної хвороби: села Комарівка та Пам’ятне Борзнянського району, Стара Басань Бобровицького, Ніжинське Ніжинського, Буда Корюківського, Журавка Варвинського, селище Варва, міста Корюківка, Носівка, Чернігів, Прилуки та Мена. 

Кількість захворівших на Covid-19 у Чернігівській області в рази менша порівняно з іншими регіонами, в тому числі і сусідніми. Над стабілізацією ситуації працюють сотні людей: медики, рятувальники, поліцейські, епідеміологи, представники органів влади. Усі разом ми намагаємось оперативно реагувати на кожен новий випадок у конкретному населеному пункті, адже мова йде про здоров’я людей та їх безпеку, — наголосив заступник голови ОДА. — Хоча проведені заходи в певній мірі спрацьовують, збільшення хворих на коронавірус не виключається. Щоб цього не сталося і робота за останні п’ять тижнів не звелася нанівець, усі мають свідомо поставитися до карантинних вимог і продовжувати їх дотримуватися. Тільки за такої умови вже зовсім скоро відбудеться пом’якшення обмежувальних заходів.

Так, Уряд розробляє плани поступового виходу з карантину. Відповідні рішення, за словами Андрія Подорвана, відпрацьовуються і на рівні області.

Принагідно він зазначив, що населення області оперативно інформується про кількість нових випадків та проведені додаткові обмежувальні заходи у кожному населеному пункті: визначення меж карантину, встановлення КПП, виявлення контактних осіб з подальшою їх самоізоляцією, дезінфекцію приміщень, проведення ПЛР-тестувань та інші. 

До речі, в обласному лабораторному центрі працюють дві лабораторії, де здійснюється ПЛР-тестування. Одна з них придбана за ініціативи голови ОДА Андрія Прокопенка та підтримки бізнесу, інша — за рахунок державних коштів. Цілодобово працюють дві бригади. Щоб вийти на 150-160 аналізів на добу, з обласного бюджету на додаткове обладнання виділено 200 тисяч гривень.

Детальніше — у відео UA:Чернігів.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації