back

Вітання Голови Верховної Ради України з 80-річчям утворення Чернігівської області і 210-ю річницею Чернігівської губернії

22-11-2012 | 17:45

Жителям Чернігівської області

Щиро радий вітати вас, господарів і патріотів придеснянського краю, зі знаковими його ювілеями – 80-річчям утворення на цій землі Чернігівської області і 210-ю річницею відтоді, як вона стала називатися Чернігівською губернією.

У подвійному святі тісно переплітаються і сьогоденні мотиви та барви, і подих сивої давнини. Саме тут уперше набув літописного засвідчення у достославному «Слові о полку Ігоревім» заклик до злагоди заради побудови своєї держави, єднання слов’янських народів. Незгасне золото храмових куполів, велич історичних і культурних пам’яток не перестають нагадувати про багатовіковий форпост української державності та православ’я на цьому неспокійному порубіжні.

Чернігівщина надихала багатьох корифеїв на вражаючі досягнення у царині науки, культури, літератури, мистецтва. Вона збагатила національну скарбницю злетами інтелекту і духу, талантами та діяннями таких особистостей, як Іван Мазепа, Лазар Баранович, Марія Заньковецька, Олександр Довженко, Павло Тичина. Животворна сув’язь часів та поколінь продовжується справами і здобутками тих, хто нині наполегливо примножує виробничий, духовний, кадровий потенціал області.

Від усього серця бажаю наснаги, енергії та успіхів у цій доленосній будівничій роботі. Щастя, здоров’я й добра, миру та впевненості у майбутньому в кожній родині і кожній оселі!

З повагою,
Голова Верховної Ради України

Володимир Литвин