back

Андрій Прокопенко: У рамках національного проєкту «Велике будівництво» провели реконструкцію дитячого садка у Бобровиці

27-04-2020 | 14:00

Ще один об’єкт на Чернігівщині, який реалізується в рамках національного проєкту «Велике будівництво», – реконструкція Бобровицького дошкільного навчального закладу «Золотий ключик».

Роботи тут ведуться із 2018 року. Фінансування – за рахунок субвенції з держбюджету на формування інфраструктури ОТГ, а також коштів місцевого бюджету.

Загальна кошторисна вартість проєкту – 10,6 мільйона гривень. У тому числі 1,7 мільйона – місцеві кошти, з яких 700 тисяч виділені цьогоріч для завершення реконструкції.

Наразі роботи вже завершені. Залишилось оформити дозвільні документи для введення об'єкту в експлуатацію.

У будівлі ДНЗ замінена покрівля, утеплені зовнішні огороджувальні конструкції та стіни підвалу, замінені віконні та дверні блоки. Проведено благоустрій території дитячого садочка.

– Запровадження енергоефективних заходів дозволило зменшити витрати енергоресурсів на опалення будівлі, а також створити оптимальні умови для перебування дітей у закладі, – коментує голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. – ДНЗ «Золотий ключик» – один із найсучасніших закладів у Бобровиці. Наразі тут сформовані 7 груп, в яких виховуються 165 дітей дошкільного віку. Дбаємо про зручні та комфортні умови для наших дітей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації