back

Голова ОДА Андрій Прокопенко провів наради у Варві та Прилуках для координації дій з протидії коронавірусу

26-04-2020 | 20:15

Сьогодні, 26 квітня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів дві координаційні наради у Варві та Прилуках щодо недопущення розповсюдження коронавірусу.

Нагадаємо, на півдні Чернігівської області три населених пункти – місто Прилуки, село Журавка Варвинського району та селище Варва – визнані осередками спалаху інфекційної хвороби.

Сьогодні виїхали на місце, щоб скоординувати роботу органів влади, медиків та всіх служб. У селищі Варва із селищним головою Валентиною Саверською-Лихошва, в.о. голови РДА Володимиром Левадним, керівниками місцевих відділів Нацполіції, ДСНС, філії лабораторного центру відпрацювали комплекс обмежувальних заходів, – повідомив Андрій Прокопенко.

У Варвинському районі вже 11 підтверджених хворих на коронавірус, з них 3 – безпосередньо з Варви, 8 – із села Журавка.

Визначені 139 контактних осіб, 47-ми вже провели ПЛР-тестування. Діють три контрольно-пропускні пункти на в’їздах-виїздах із Журавки.

Вирішили вжити додаткових заходів: збільшити кількість КПП та розташувати їх таким чином, щоб максимально охопити автошляхи в районі. Також проговорили питання забезпечення працівників первинної ланки засобами індивідуального захисту, додаткової оплати тим, хто задіяний для чергування на КПП.

У Прилуках спільно з народним депутатом Валерієм Дубілем, міським головою Ольгою Попенко, депутатами обласної ради Сергієм Пащенком та Сергієм Варнавським провели засідання штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій. У місті 4 випадки інфікування коронавірусом, троє з них – це медичні працівники, – зазначив голова ОДА.

Вирішено запровадити додаткові заходи у Прилуках: обмеження доступу до лікувального закладу, контроль за кількістю перебування людей у супермаркетах з обов’язковою дезінфекцією, встановити КПП для контролю руху транспорту зі сторони Варвинського району.

Нагадаю, Прилуцька міська лікарня визначена опорною, і саме до неї нині направляються хворі з діагнозом коронавірус з Прилук, Прилуцького, Варвинського, Ічнянського та Срібнянського районів.

Спільно працюємо над тим, щоб лікарня була забезпечена всіма засобами захисту лікарів, дезінфікуючими засобами,  – зауважив Андрій Прокопенко. – Лікарні допомагають прилуцькі підприємці та благодійники. Зокрема, за їх допомоги було придбано два нових апарати ШВЛ для лікарні. Щиро за це дякую! 

Закликаю жителів області: бережіть себе та своїх близьких – дотримуйтесь карантинних заходів!

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації