back

Два населені пункти області визнані осередками спалаху інфекційної хвороби 

25-04-2020 | 20:45

Згідно з розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Андрія Подорвана міста Мена та Прилуки визнані осередками спалаху інфекційної хвороби.

Відповідно у Мені ПЛР-тестування підтвердило 1 випадок коронавірусної інфекції, у Прилуках – 4.

 

У зв’язку з цим вирішено наступне:

1. Місцевим органам влади (Менській та Прилуцькій міським радам) встановити на територіях населених пунктів особливий режим проведення протиепідемічних заходів.

2. Місцевим органам влади спільно з Нацполіцією в області, ДСНС, Управлінням охорони здоров’я, обласним лабораторним центром:

– визначити перелік об’єктів, на яких провести дезінфекцію;

– інформувати населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів.

3. Обласному лабораторному центру спільно з Нацполіцією контролювати перебування на самоізоляції осіб, які будуть визначені контактними. Додатково контактним особам першої хвилі проведуть ПЛР-тестування. 

Наразі розглядається питання необхідності встановлення контрольно-пропускних пунктів на в’їздах-виїздах з Прилук. Щодо Мени, то встановлення КПП наразі не розглядається, оскільки через населений пунтк проходить дорога державного значення із великим автотрафіком. 

Епідеміологи спільно з представниками Нацполіції встановлюють коло контактних осіб. Після епідрозслідувань будуть прийняті відповідні рішення.

 

Нагадаємо, що на поминальні дні з 25 по 28 квітня кладовища області закриті для відвідування. Звичайно, окрім поховань. Поминальні богослужіння у церквах проводитимуться у закритому режимі.

Шановні жителі області! Ви бачите, що кількість хворих на коронавірус в області за останні дні зросла: плюс 13 за добу, всього наразі в області  35 випадків інфікування на Covid-19. Просимо із розумінням сприймати  додаткові карантинні обмеження.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
 громадськістю Чернігівської облдержадміністрації