back

На Чернігівщині з незаконного обігу вилучено алкоголю на понад мільйон гривень

24-04-2020 | 15:15

Сьогодні, 24 квітня, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо вжиття заходів з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції в області.

Починаючи із 17 лютого, профільні оперативні групи перевірили 79 об’єктів. На 44 з них виявлені порушення законодавства щодо виробництва, обігу та реалізації алкогольних напоїв.

У результаті проведення всіх перевірок з незаконного обігу вилучено спирту та алкогольної продукції на загальну суму понад мільйон гривень, обладнання — на 110 тисяч.

Відносно п’яти суб’єктів розпочаті кримінальні провадження за частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу: незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров’я людей.

Крім того, контролюючі органи припинили діяльність двох торговельних об’єктів через незаконне виробництво алкогольних напоїв, у п’ятьох — анулювали ліцензії. Ще на 18 суб’єктів накладені штрафні санкції.

Робота міжвідомчої регіональної робочої групи триває. Про виявлені факти нелегального виробництва та обігу алкогольних напоїв можна повідомити за телефоном 102 або на обласну «гарячу лінію»: (0462) 77-89-37.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації