back

Цьогоріч в області будуть реалізовуватись 11 проєктів ДФРР

24-04-2020 | 15:51

Таке рішення прийняла регіональна конкурсна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку. Засідання провів сьогодні, 24 квітня, перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний.

Як поінформувала директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик, Мінрегіон здійснив перерахунок коштів, передбачених областям на реалізацію проєктів ДФРР у 2020 році. Підстава — зміни до держбюджету-2020, прийняті Верховною Радою 13 квітня. Відтак, на Чернігівщину замість передбачених 142,2 мільйона гривень має надійти 92,7 мільйона.

При формуванні уточненого переліку члени комісії керувалися рекомендаціями Мінрегіону: включити перехідні проєкти та проєкти – переможці конкурсного відбору, що фінансуватимуться в рамках програми «Велике будівництво» і реалізація яких буде завершена до кінця 2020 року.

До програми «Велике будівництво» ввійшло 7 проєктів, що будуть впроваджуватися за кошти ДФРР. Це – 3 загальноосвітні навчальні заклади, 1 дитячий садок та 3 спортивні об’єкти.

До того ж, завершаться всі проєкти в галузі охорони здоров’я (а це три об’єкти).

Таким чином, комісія вирішила цьогоріч частково зменшити фінансування реставрації обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, а також призупинити будівництво школи в селі Григорівка Бахмацького району. Реалізація цих проєктів продовжиться наступного року.

У ході засідання присутні розглянули ще одне питання — оцінку поданих інвестиційних програм та проєктів, які можуть реалізовуватися за рахунок ДФРР у 2021 році.

Нагадаємо: цього року заявники реєструвалися винятково на новій онлайн-платформі Державного фонду регіонального розвитку за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Тут же проводитиметься і оцінювання проєктів. Тому члени комісії також мають зареєструватися на платформі. Найближчим часом кожен отримає відповідну інструкцію. Про початок оцінювання буде повідомлено додатково, адже поки що для цього немає технічної можливості — платформа працює у тестовому режимі.

Всього на онлайн-платформі розміщено 155 проєктів. До оцінювання регіональна комісія вирішила допустити 149. Інші шість були подані повторно (через невідповідність технічному завданню або ж пакет документів був сформований неповністю).

— Державні кошти, які надійдуть в область, мають бути використані максимально ефективно на користь наших громад. Усі погоджені проєкти потрібно реалізувати своєчасно, тобто до кінця року, — підсумував Віталій Загайний.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації