back

Вітання з нагоди 80-річного ювілею утворення Чернігівської області та 210-річчя Чернігівської губернії

22-11-2012 | 18:00

Шановні жителі Чернігівщини !
Дорогі земляки !

Прийміть щирі вітання з нагоди 80-річного ювілею утворення Чернігівської області та 210-річчя Чернігівської губернії.

Чернігово-Сіверщина – прадавня земля, історичне коріння якої сягає в глибину тисячоліть. Чернігівщина сьогодні – край трудової слави і звитяги, величних історико-архітектурних пам’яток і мальовничих краєвидів.

Її внесок у національні надбання українського народу – вагомий та пов’язаний з багатьма уславленими іменами: давньоруських князів і козацьких гетьманів, всесвітньо відомих письменників, художників, композиторів, видатних науковців і олімпійських призерів.

Упродовж століть Чернігівщина перебувала в епіцентрі найважливіших подій в історії країни. Глибокий слід в народній пам’яті залишили Батуринська трагедія, бій під Крутами, голодомори, втрати часів Великої Вітчизняної війни, наслідки Чорнобильської катастрофи. Проте, в найскладніші періоди вітчизняної історії Чернігово-Сіверщина знаходила в собі духовний та людський потенціал для відродження національної ідеї.

Усе, чим багатий і знаний Чернігівський край, стало можливим завдяки щоденній самовідданій праці багатьох поколінь його жителів, які й нині гідно продовжують традиції своїх попередників, збагачують область новими здобутками.

Сьогодні найголовнішим завданням місцевих органів влади щодо реалізації в області Програми економічних реформ Президента України Віктора Федоровича Януковича «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» є турбота про соціально-економічний розвиток територіальних громад Чернігівщини, поліпшення добробуту та якості життя людей.

Бажаємо усім жителям славетної Чернігово-Сіверської землі добра і здоров’я, родинного тепла і затишку, непохитної віри в свої сили і заможне майбутнє рідного краю.

Нехай ця знаменна дата наповнить серце кожного жителя Чернігівщини гордістю за свою землю, надихає на нові звершення на благо незалежної Української держави.

Голова обласної
державної адміністрації

Володимир Хоменко

Голова обласної ради Анатолій Мельник