back

Голова ОДА: Ще три населені пункти області визнано осередками спалаху коронавірусу

23-04-2020 | 18:30

У Чернігівській ОДА сьогодні, 23 квітня, відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому прийнято ряд рішень щодо недопущення поширення коронавірусу.

Заслухали інформацію по епідрозслідуваннях щодо 4 випадків інфікування на коронавірус, які підтвердило ПЛР-тестування вчора, 22 квітня.

Вирішено визнати три населені пункти області осередками спалаху інфекційної хвороби: село Буда Корюківського району, село Красносільське Борзнянського району, місто Чернігів. Поновлено статус осередку інфекційної хвороби щодо села Комарівка Борзнянського району.

У вказаних населених пунктах проводяться протиепідемічні заходи, виявлене коло контактних осіб, стан здоров’я яких контролюватиметься. Додатково у Красносільському встановлять КПП для забезпечення особливого режиму в’їзду-виїзду громадян і транспортних засобів, – повідомив голова ОДА.

Також прийнято рішення закрити у населених пунктах області кладовища для відвідування на 25-28 квітня, окрім здійснення поховань.

Під час карантину не буде підвозу людей до кладовищ громадським транспортом. На шляхах, що ведуть до кладовищ, буде встановлено відповідні дорожні знаки та шлагбауми. Контроль за дотриманням тимчасових обмежень здійснюватимуть працівники Національної поліції, – зазначив Андрій Прокопенко. – Тільки завдяки дотриманню всіх карантинних вимог ми зможемо стримати розповсюдження інфекції.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації