back

Звернення голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка щодо дотримання карантинних заходів під час Великодніх свят

17-04-2020 | 15:10

Шановні друзі!

У неділю ми будемо відзначати світле свято Воскресіння Христового!

Ми будемо його святкувати не так, як завжди. Ми будемо святкувати його вдома. Це необхідно, щоб вберегти життя та здоров’я рідних та близьких.

Це важливо, тому що у випадку загальноприйнятого святкування є загроза подальшого поширення епідемії.

Саме тому ми посилюємо контроль за існуючими карантинними заходами та будемо вживати нових. У ці дні органи поліції, органи правопорядку будуть працювати в посиленому режимі. І всі, хто порушить карантин, не зможуть уникнути покарання.

Ми уважно аналізуємо ситуацію в світі, ситуацію в інших регіонах, в інших країнах. І я хочу вам сказати, що ці міри є необхідними і вимушеними. Тому що ми маємо запобігти поширенню цієї інфекції.

Всеукраїнська Рада Церков погодилась, що релігійні масові заходи мають бути обмежені, а богослужіння будуть відбуватися в режимі відеотрансляції. Ми анонсуємо відеотрансляції з головних храмів України та Чернігівщини.

Я хочу подякувати медичним працівникам, які лікують інфікованих, які готові допомагати всім, кому знадобиться медична допомога. Я дякую поліції, дякую рятувальникам та всім, хто стримує поширення інфекції в нашій області.

Давайте спільно зробимо все можливе для того, щоб уникнути спалаху інфекції після святкових вихідних.

Друзі! Бережіть себе! Святкуймо Великдень вдома. Для того, щоб вберегти здоров’я наших рідних!