back

На Чернігівщині на вихідні та у святкові дні запроваджуються додаткові обмеження

16-04-2020 | 17:00

У населених пунктах Чернігівської області на вихідні та у святкові дні з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня органи місцевого самоврядування запроваджують додаткові обмеження. Відповідні рекомендації щодо таких дій вони отримали від обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Наразі місцеві органи влади з Нацполіцією та медиками відпрацьовують спільні дії для забезпечення виконання громадянами додаткових обмежень.

У населених пунктах, які визнані спалахами інфекційної хвороби, рекомендовано ввести максимальні обмеження – аж до проведення богослужінь у храмах без участі вірян та відмови від освячення пасок біля храмів.

Дуже сподіваюся, що жителі області з розумінням сприймуть таке рішення. Адже воно вкрай потрібне для мінімізації ризиків зараження у святкові дні, – зазначив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. – Головна мета всіх додаткових заходів – уникнути сплеску інфекції. Маємо максимально спрацювати так, щоб область і вся країна швидше вийшла з карантину та повернулася до звичайного способу життя.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації