back

Андрій Прокопенко: На час Великодніх свят вживаємо всі додаткові заходи для мінімізації розповсюдження коронавірусної хвороби в області

16-04-2020 | 08:38

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко спільно з головою обласної ради Ігорем Вдовенком учора, 15 квітня, провели позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ми розуміємо, що впродовж наступних днів існує велика ймовірність активізації повернення наших громадян з інших країн. Особливо гостро стоїть питання забезпечення обсервації таких людей, – зауважив Андрій Прокопенко.

Комісією було визначено попередній перелік закладів, призначених для обсервації. Два санаторії – «Пролісок» і «Зелений гай» та два медзаклади – обласний центр радіаційного захисту та обласний госпіталь ветеранів війни. Загалом вони розраховані на 362 місця.

Згідно висновків Чернігівського лабораторного центру та Головного управління Держпродспоживслужби в області вони не повністю відповідають вимогам, що висуваються до обсерваторів.

На даний час працюємо над тим, щоб забезпечити у цих закладах відповідні умови. Адже йдеться не тільки про комфорт, а й про безпеку громадян, недопущення загрози їхньому життю та здоров’ю, – підкреслив голова ОДА і доручив підготувати калькуляцію вартості робіт, необхідних для облаштування об’єктів відповідно до ключових вимог до обсерваційних центрів.

Також прийнято рішення рекомендувати органам місцевого самоврядування запровадити додаткові обмеження у населених пунктах на вихідні та святкові дні з 13:00 18 квітня по 06:00 21 квітня. Передусім, це потрібно для мінімізації ризиків зараження у святкові дні.

Для посилення протиепідемічного контролю і недопущення потрапляння інфекції в область встановлюємо контрольно-пропускний пункт на в’їзді із Сумської області на ділянці дороги Р-65 між містами Новгород-Сіверський – Шостка. Нагадаю, в місті Шостка Сумської області зафіксовано спалах коронавірусу, – повідомив Андрій Прокопенко. – Головна мета всіх додаткових заходів, спільно зробити все можливе, щоб уникнути сплеску інфекції після святкових вихідних. Якщо спрацюємо, область та вся країна зможе швидше вийти з карантину та повернутись до звичайного способу життя.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації