back

Андрій Прокопенко: На Чернігівщині вже діє проєкт «підвішених» пакетів Rozetka — Життєлюб — Нова пошта

13-04-2020 | 16:22

Літні одинокі люди з Городнянського району почали отримувати базові продуктові набори. Всього такі пакунки отримають 900 осіб. Їх доставлять додому соціальні працівники. Обов’язково – з дотриманням усіх карантинних обмежень. Поступово акція має поширитися і на інші райони області.

Вдячні ROZETKA, «Нова пошта» та фонд «Життєлюб» за реалізацію такого своєчасного і надзвичайно корисного проєкту, – говорить голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Як це працює? На сайті ROZETKA можна оплатити продуктовий набір «Життєлюб» – так званий «підвішений пакет», який буде доставлений пенсіонерам. «Підвішений» пакет — це набір базових продуктів (крупи, цукор, консерви тощо) для людей літнього віку, які входять до найбільш вразливої до коронавірусу категорії. Наприкінці кожного дня фонд «Життєлюб» розподіляє всі «підвішені» пакети між містами, що беруть участь в ініціативі. «Нова пошта» формує та доставляє їх до соціальних служб, а команди соцпрацівників розвозять набори пенсіонерам.

Цей проєкт стартував із Києва, Дніпра та Львова. Чернігівщина також одна з перших долучилася до цієї ініціативи, – зазначає голова ОДА.

Проєкт «підвішених» пакетів Rozetka — Життєлюб — Нова пошта діє також у Кременчуці, Новій Каховці, Малині, Харкові, Чорткові, Борисполі, Вінниці.

Завдяки цьому тисячі пенсіонерів зможуть залишатися вдома і не наражати себе на небезпеку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської адміністрації
з використання матеріалів організаторів проєкту

«підвішених» пакетів Rozetka — Життєлюб — Нова пошта