back

Андрій Прокопенко: Моніторинг цін на медикаменти та продукти і контроль за самоізоляцією контактних осіб – основні теми відеоселектору з керівниками РДА та ОТГ

02-04-2020 | 19:28

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко cьогодні, 2 квітня, провів черговий відеоселектор з головами РДА, ОТГ, очільниками міст обласного значення та лікарями.

Вже у двох районах області – Корюківському і Борзнянському – зафіксовані лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Всі задіяні підрозділи оперативного реагування та медичні заклади працюють за чітким алгоритмом дій та знаходяться в режимі повної готовності.

Учасники наради розглянули основні проблемні питання, які виникли в населених пунктах, що є епіцентрами спалаху захворювання. Зокрема, стосовно визначення кола контактних осіб та контролю за дотриманням ними самоізоляції.

Поширення пандемії напряму залежить від людської відповідальності. Тому вкотре акцентую на важливості самоізоляції: і для контактних сосіб, і для тих, хто повернувся з-за кордону. На сьогодні в області на повній самоізоляції знаходиться 1131 людина, з них 853 особи, які перетнули кордон, та 318 контактних, – зазначив голова ОДА і додав:

Майже щодня ми отримуємо засоби індивідуального захисту, необхідні витратні матеріали та оперативно розподіляємо їх на райони. Вдячні, коли таку допомогу надають громадські організації, волонтери, а також соціально орієнтований бізнес.

До речі, відзавтра завдяки співпраці з національною мережею АТБ розпочнеться забезпечення предметами першої необхідності та продуктами харчування осіб старше 80 років та інвалідів 1 групи, які знаходяться на обліку в терцентрах. В області 18,6 тисячі таких осіб.

Також обговорили спосіб отримання пенсії контактними особами, які знаходяться на самоізоляції.

Андрій Прокопенко також звернув увагу керівників районів на необхідність інформування місцевого населення про введення маршрутів для перевезення медичних працівників до Чернігова з інших населених пунктів.

У центрі уваги: моніторинг цін на медичні препарати та харчові продукти для попередження їх необґрунтованого зростання. В першу чергу перевіряються великі супермаркети, ринки та мережі аптек. Доручив Департаменту економічного розвитку та сільського господарства ОДА забезпечити спільно з Держпродспоживслужбою монітоторинг цін на продукти та ліки, – підкреслив голова ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації