back

У режимі надзвичайної ситуації працюють органи влади, силові структури та спеціальні служби

27-03-2020 | 12:17

Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Чернігівській області, заступник голови ОДА Андрій Подорван учора, 26 березня, у прямому ефірі UA:Чернігів звернувся до жителів області з роз’ясненнями про режим роботи на Чернігівщині на час надзвичайної ситуації, пов’язаної з протидією поширенню гострого респіраторного захворювання COVID-19.

Органи влади області, правоохоронці та система управління закладами охорони здоров’я останні три тижні фактично працювали у режимі підвищеної готовності. Наразі переходимо до умов роботи під час надзвичайної ситуації – у форматі 24/7.

Хочу наголосити, що робота у режимі надзвичайної ситуації стосується роботи органів влади, рятувальних та спеціалізованих служб – щоб в оптимальні строки приймати важливі рішення для протидії поширенню COVID-19. Про жодні обмеження конституційних прав і свобод громадян не йдеться, – зазначив Андрій Подорван.

Він повідомив про створення в області штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, до якого ввійшли керівники профільних структурних підрозділів ОДА та обласних служб, представники силових структур та військових частин.

Читати також: На період надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19, у Чернігівській області діятиме відповідний штаб

Першочергові завдання штабу:

• контролювати дотримання в області карантинних заходів;

• забезпечити максимальне обмеження контактів людей, щоб мінімізувати поширення хвороби, особливо в населених пунктах, де діагностують значну кількість хворих на коронавірус;

• підготувати лікарні і лікарів до вжиття всіх заходів у разі підтвердження у пацієнтів діагнозу COVID-19;

• оперативно інформувати органи влади та місцевого самоврядування про ситуацію із поширенням коронавірусу в області для невідкладного вжиття відповідних заходів реагування.

Дії штабу регулюються Кодексом цивільного захисту України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації