back

Президент привітав аграріїв з Днем працівника сільського господарства

15-11-2012 | 16:38

Президент України Віктор Янукович привітав аграріїв з Днем працівника сільського господарства під час урочистостей, участь у яких взяла делегація Чернігівської області на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком.

«Наша держава довела, що є одним із найпотужніших гравців на світовому ринку продовольства», - сказав Президент на урочистому зібранні з нагоди Дня аграрія. Він висловив переконання, що для України з її давніми аграрними традиціями День працівника сільського господарства є справді загальнодержавним святом.

В.Янукович також зазначив, що рівень розвитку аграрного виробничого сектору визначає продовольчу безпеку країни, суттєво впливає на сталий розвиток її економіки та формує експортний потенціал нашої держави.

Президент також привітав присутніх з успішним завершенням сільськогосподарського року. Він зазначив, що цьогорічні природні та економічні труднощі не стали на заваді українським селянам - розмір врожаю прогнозується на рівні близько 46 млн тонн зерна - а це третій результат за роки незалежності України.

Глава держави звернув увагу на те, що найкращі показники - понад 3 млн. тонн зерна - продемонстрували Вінницька, Київська, Черкаська та Полтавська області.

«Впевнений, що неухильне впровадження державної політики реформування вітчизняного сільськогосподарського виробництва вже найближчим часом дозволить отримати серйозні результати у розвитку сільських територій, аграрного виробництва і найголовніше - покращення рівня життя українських селян», - сказав Віктор Янукович.

З нагоди свята Президент вручив державні нагороди.

За інформацією прес-служби Президента України