back

Прем’єр-міністр розповів про дії Уряду щодо захисту українців від COVID-19

21-03-2020 | 12:01

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про кроки, які робить Уряд, аби не допустити подальшого поширення COVID-19 в Україні. 

«Сьогодні виклик номер один – не допустити коронавірусу та погіршення здоров’я українців, а також вберегти якомога більше життів. Тому Уряд діє оперативно. Режим роботи цілодобовий. Штаби працюють. Все, що можна мобілізувати та завезти, – ми завозимо і мобілізовуємо. Ми працюємо з бізнесом, областями, практично декілька разів на день йде комунікація з головами ОДА. Ми працюємо з РНБО. Дякую громадянам України, які дуже свідомо підходять і, в тому числі, до допомоги лікарям. І ще одне прохання: сприймайте з розумінням ті заходи, які вживає Уряд», – заявив очільник Кабінету Міністрів.

Серед відповідних заходів з протидії розповсюдженню COVID-19 Денис Шмигаль виділив: 

Впроваджено режим надзвичайної ситуації вже в шести регіонах для максимальної мобілізації ресурсів та захисту здоров’я українців. Денис Шмигаль підкреслив, що в наступні дні ще у кількох регіонах можуть оголосити режим надзвичайної ситуації. 

Прийнято рішення про формування Стабілізаційного фонду держави, який дозволить оперативно приймати рішення по закупівлях медичного обладнання, а також дасть можливість збільшити виплати лікарям, задіяних у боротьбі з коронавірусною інфекцією. 

Кабінет Міністрів значно пришвидшив процедуру розмитнення всіх необхідних засобів, які необхідні для подолання епідемії. 

Уряд активізує співпрацю з Китайською Народною Республікою задля отримання тест-систем і засобів індивідуального захисту, які з наступного тижня будуть розподілятися по регіонах нашої країни. 

Прем’єр-міністр заявив про намір сформувати Стратегічну раду, яка включатиме найкращих економістів України. Спільно з Урядом відповідна рада буде працювати над тими кроками, які мають забезпечити економічне зростання для України. 

Окремо Денис Шмигаль наголосив на тому, що Кабінет Міністрів постійно співпрацює з РНБО, а також місцевою владою, зокрема практично декілька разів на день іде робота з керівниками ОДА. До відповідних нарад Прем’єр-міністр закликав долучатися і міських голів, аби працювати єдиною командою. 

За матеріалами Кабінету Міністрів України