back

Андрій Прокопенко та Ігор Вдовенко перевірили стан забезпечення обласної дитячої лікарні

20-03-2020 | 23:49

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко сьогодні, 20 березня,  разом із головою обласної ради  Ігорем Вдовенком перевірили, як  забезпечена обласна дитяча лікарня.

Ситуація така: на сьогодні в інфекційному відділенні лікарні розгорнуто 45 дитячих ліжок. Це індивідуальні (так звані «мельцерівські») бокси, оснащені за всіма правилам епідеміологічного захисту. Палати мають два окремих входи. Окрім інфекційного відділення, такі ж бокси є у приймальному відділенні головного корпусу. Тут також можна розмістити пацієнтів на період обстеження та лікування.

Медзаклад у повній мірі забезпечено засобами захисту – масками, дезінфекторами. Запас медичних препаратів та захисних костюмів у достатній кількості, щоб задовольнити першочергову потребу. У разі необхідності їх кількість буде оперативно поповнюватися.

Наразі є нагальна потреба у закупівлі пересувного рентгенівського апарату для інфекційного відділення, щоб уся діагностика здійснювалася безпосередньо на місці. Орієнтовна вартість 1,7-2,5 мільйона гривень, у залежності від комплектації.

Світова статистика захворюваності на коронавірус обнадійлива – діти набагато легше переносять хворобу. Проте слід пам’ятати, що краще не лікувати, а запобігти, дотримуючись усіх правил профілактики, – переконаний голова ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації