back

Банківська система продовжує працювати у звичайному режимі

18-03-2020 | 10:43

Така ситуація зберігатиметься і надалі. Фінансова система сьогодні є достатньо стійкою, має запас капіталу та ліквідності. Тому вона продовжує стабільно працювати і надавати послуги клієнтам, запевняє керівництво Національного банку України.

Нацбанк рекомендує всім банкам:

– забезпечити безперебійну роботу дистанційних систем обслуговування та контакт-центрів;

– тимчасово знизити тарифи на дистанційні/безготівкові послуги для заохочення населення до їх використання;

– проводити роз’яснювальну роботу з клієнтами щодо переваг використання дистанційних сервісів та безготівкових платежів.

Водночас Національний банк закликає населення дотримуватися рекомендацій ВОЗ та МОЗ і без нагальної потреби не відвідувати банківські відділення, у тому числі для зняття готівки з рахунків, здійснення платежів чи обміну валют. Також радять уникати користування готівкою — як гривневою, так і валютною, яка потенційно може бути носієм вірусу. В нинішніх умовах важливо максимально за можливості лишатися удома та користуватися послугами дистанційного банкінгу і безготіковими розрахунками.

Зауважимо, що на Чернігівщині відділення найбільших банків – Ощадбанку та Приватбанку працюють у штатному режимі. Зокрема, дещо змінився графік роботи відділень Ощадбанку: на період карантину тут на годину скорочено робочий день, додатково ввели санітарну годину для дезінфекції приміщення. Представники обох банків переконують, що немає жодних проблем із наповненням банкоматів готівкою.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням інформації Національного банку України