back

Усі соцвиплати під час карантину люди отримуватимуть за графіком

17-03-2020 | 08:35

Про це повідомив вчора, 16 березня, під час брифінгу заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

Так, майже третина одержувачів пенсій та соціальних допомог, особливо маломобільних категорій, отримує їх через Укрпошту, зокрема шляхом доставки безпосередньо додому. Наразі такі виплати здійснюються відповідно до визначених графіків. Працівники Укрпошти працюють у звичайному режимі.

Ще близько двох третин одержувачів пенсій та соціальних допомог отримують їх за допомогою перерахунків на банківські картки. Для цих громадян жодних змін у механізмах і термінах отримання відповідних виплат не відбувається.

Заступник міністра зазначив: рівень оплати за житлово-комунальні послуги і наявність або відсутність заборгованості не впливає на право отримання пільг або житлової субсидії протягом терміну їх отримання, тобто до завершення поточного опалювального сезону.

Втім, прострочена понад два місяці заборгованість впливатиме на право одержання житлових субсидій на наступний період. Тож потрібно погасити борг до травня цього року.

Для оплати житлово-комунальних послуг не обов’язково особисто відвідувати відділення банків та Укрпошти. Це можна робити дистанційно через мережу інтернет. Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко закликав громадян бути толерантними один до одного, попіклуватися про пенсіонерів та маломобільних груп населення — допомогти їм оплатити комунальні послуги онлайн, уникаючи відвідування банків та відділень Укрпошти.

Для самотніх громадян, які перебувають на соціальному обслуговуванні у територіальних центрах соціального обслуговування, допомогу із оплатою рахунків за житло нададуть соціальні працівники. Міністерство соціальної політики вже поставило завдання органам місцевого самоврядування щодо організації такої роботи.

Заступник міністра закликав не залишати без уваги рідних та близьких людей, особливо старшого віку, та цікавитися їхнім самопочуттям і станом здоров’я. 

За інформацією Департаменту комунікацій
Секретаріату Кабінету Міністрів України