back

Аграріям Чернігівщини пропонують застосовувати сучасні біотехнології

12-03-2020 | 15:00

Сьогодні у Чернігові в Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН для керівників та спеціалістів сільгосппідприємств проводиться науково-практичний семінар «Прибуткова мікробіологія». Участь у роботі семінару взяв заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко.

Сучасне сільське господарство потребує сучасних же підходів до його ведення, у тому числі й застосування засобів біологізації аграрних технологій, — зазначив заступник голови ОДА. — Адже вони дозволяють не лише отримувати високі врожаї, а й зберігати та відновлювати родючість ґрунтів.

Саме такі ефективні біологічні рішення для поліпшення живлення сільськогосподарських культур та біологічні методи їх захисту від хвороб та шкідників пропонує Інститут мікробіології сільгоспвиробникам.

Понад п’ятдесят агропідприємств Чернігівщини вже переконалися в ефективності розроблених в Інституті біотехнологій і, за словами учасників семінару, вважають цей досвід вартим розповсюдження не лише по інших областях України, а й за її межами.

Довідково. Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН належить до числа провідних установ у галузі досліджень, розробки, розвитку та впровадження високоефективних біологічних засобів для сільського господарства.

Інститут є головною установою Секції науково-інноваційного розвитку АПК Чернігівської області Північного міжрегіонального наукового центру НААН. Тут розроблена і з успіхом впроваджується у виробництво низка засобів біологізації аграрних технологій. Сьогодні Інститут плідно співпрацює з науковими установами, виробничими та комерційними організаціями Німеччини, Китайської Народної Республіки, Республіки Білорусь, країн Прибалтики та Узбекистану.

Інститут знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 97, контактний телефон для замовлень досліджень і розробок: (04622) 3-20-75.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації