back

Андрій Прокопенко: Проєкти, реалізовані за кошти ДФРР, повинні бути розраховані на перспективу

12-03-2020 | 08:51

З 14 січня в області триває конкурс проєктів, які можуть бути реалізовані за кошти ДФРР у 2021 році. Голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко, його перший заступник Віталій Загайний та заступник директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Світлана Полторацька проаналізували вчора, 11 березня, проєкти, що вже надійшли на конкурс від громад Чернігівщини.

Станом на 10 березня на онлайн-платформі ДФРР розміщено 48 пропозицій від 18 заявників. Найбільше — по вісім — від Менської міської ради та Чернігівської райдержадміністрації. Найчастіше в громадах прагнуть реалізувати проєкти у галузі охорони здоров’я, освіти та спорту.

Велика частина проєктів спрямована на розвиток спортивної інфраструктури. Це дуже позитивний факт, при цьому хотілось би, щоб ці об’єкти були доступними для якнайбільшого числа людей, — зазначив Андрій Прокопенко.

Конкурс ще триває, пропозиції продовжують надходити. За прогнозами, їх загальна кількість може перевищити сотню. З технічних причин прийом проєктів продовжено до 22 березня, тож час для ініціативи, яка може стати новим імпульсом для розвитку громади, ще є.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.