back

Досвід Чернігівщини у сфері розвитку малого та середнього бізнесу вивчають представники Донецької області

11-03-2020 | 16:15

Сьогодні, 11 березня, з робочим візитом в області перебувають представники міста Селидове, що на Донеччині, аби обмінятися досвідом розробки стратегічних документів з розвитку малого та середнього підприємництва, а також створення Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

Із членами делегації зустрівся перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний.

Окрім обміну досвідом, нам також цікаві міжрегіональні зв’язки комерційного характеру. Можливо, у нашому регіоні є бізнес-ніші, які ви зможете заповнити, або навпаки. Сподіваюсь, що стане у пригоді і наш досвід створення простору для розвитку бізнесу, — зазначив перший заступник голови ОДА.

Мова йде про відкриття ChernihivBusinesHub — сучасної платформи, де підприємці та стартапери можуть скористатися різними програмами інкубації та акселерації, послугами коворкінгу. Також тут є можливість отримати консультативну, менторську підтримку для започаткування та ведення власної справи. Центр  запрацював наприкінці минулого місяця.

Читати також: Андрій Прокопенко: Створюємо на Чернігівщині сучасний простір для підтримки бізнесу

Віталій Загайний наголосив, що нині область працює над залученням інвестицій, просуванням товарів на міжнародні ринки. Оскільки важливою складовою ефективного розвитку малого та середнього бізнесу є налагодження взаємозв’язків з навчальними закладами, актуальним питанням залишається якісна підготовка кадрів.

У ході спілкування гості дізналися про напрацювання області в сфері розвитку малого та середнього підприємництва. Вони відвідали Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів, аби наочно побачити переваги новоствореного простору. Фахові пояснення надавали місцеві спеціалісти, а також старший консультант з питань політики розвитку МСП (проєкт FORBIZ) Ольга Красовська. Також у програмі — ознайомлення з діяльністю Інформаційного пункту підтримки підприємництва при ЦНАП.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації