back

Інформаційно-методичний семінар для органів місцевого самоврядування пройшов у Чернігові

12-11-2012 | 15:04

В.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк взяв участь в інформаційно-методичному семінарі для органів місцевого самоврядування області „Перспектива проведення Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та особливості його проведення у 2013 році”, який відбувся 12 листопада в Чернігові. Організатори заходу – Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Чернігівська обласна рада, Чернігівська обласна державна адміністрація.

Відкриваючи семінар, голова обласної ради Анатолій Мельник зазначив, що семінар в Чернігові відкриває серію семінарів, які пройдуть по всій Україні в рамках конкурсу.

Перший заступник голови Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Олена Тертишна детально проаналізувала результати попередніх конкурсів, відмітивши серед позитивних тенденцій, зокрема, значне покращення технічного виконання проектів. Водночас, на її думку, необхідно розширювати коло партнерів конкурсу та підвищувати якість проектних пропозицій, які повинні містити інноваційну складову.

Також вона ознайомила присутніх із змінами які відбулися у порядку проведення конкурсу у 2013 році. Так, перш за все, змінилися терміни проведення конкурсу 2013 року – він стартував 15 вересня поточного року. Протягом жовтня-грудня проходитимуть інформаційно-роз`яснювальні семінари. Січень-березень відводиться для написання проектів (програм), прийом яких завершиться 15 березня 2013 року, а переможці будуть визначені в червні. На переконання Олени Тертишної, це дасть змогу сформувати той бюджетний запит, який потрібний фонду.

Крім того, вона зупинилася на нормативно-правовому забезпеченні конкурсу, яке також дещо змінилося, вимогах до проектів тощо.

Завершуючи виступ, Олена Тертишна закликала учасників семінару взяти активну участь у конкурсі, сформувавши дієві команди на місцях, які б підготували цікаві та ефективні проекти.

Представники органів місцевого самоврядування області-переможці Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2011 році розповіли про досвід участі в конкурсі, проекти, які вдалося реалізувати.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації