back

У Чернігові вшанували Тараса Шевченка

09-03-2020 | 14:50

Чернігівщина разом із усією Україною та світовою спільнотою сьогодні, 9 березня, відзначає 206-ту річницю від дня народження великого сина українського народу, геніального поета і художника, мислителя, світоча української нації Тараса Шевченка.

Віддати данину шани і поваги Великому Кобзарю біля його пам’ятника у Чернігові зібралися представники органів влади та громадськість.

У заході взяли участь голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко та його заступник Андрій Подорван, голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Учасники зібрання згадали творчість та життя видатного українця, які є маркером національної ідентичності, найяскравішим виразником любові та відданості Батьківщині. Прозвучали уривки з його творів.

У квітні цього року виповнюється 180 років першому виданню «Кобзаря» Тараса Шевченка. Це не тільки головна книга самого поета, якого після її появи й почали називати Кобзарем. Це – безсмертна реліквія українського народу. Завдяки «Кобзареві» Шевченко став у народній свідомості символом українського національного духу.

Культурно-мистецькі заходи до дня народження Тараса Шевченка тривають. Зокрема, в обласному історичному музеї імені В. Тарновського можна оглянути тематичну виставку, присвячену Великому Кобзареві та його перебуванню на Чернігівщині, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Короленка — книжково-ілюстративні виставки «Тернистими шляхами долі» та «Реліквія українського народу». В обласному художньому музеї імені Г. Галагана до вашої уваги арт-проєкт «Шевченка багато не буває».

Сьогодні в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Шевченка о 16:00 можна переглянути виставу «Відьма» за твором Кобзаря. О 18:00 в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбудеться тематична концертна програма академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», присвячена Великому Кобзареві.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації