back

На Чернігівщині віддали шану загиблим героям

20-02-2020 | 17:00

Чернігівщина вшановує своїх земляків, загиблих у 2014-му під час Революції Гідності, – героїв, які відстоювали свободу і незалежність України. У знак світлої пам’яті про їх подвиг у містах та селах пройшли меморіальні заходи.

Серед загиблих героїв Небесної Сотні – Андрій Мовчан з Ріпкинщини. 20 лютого 2014 року під час протистоянь на Майдані Незалежності у місті Києві він загинув від кулі снайпера. Похований Андрій Мовчан у селі Великі Осняки Ріпкинського району, де проживає його мати Валентина Іванівна.

Сьогодні представники місцевих органів влади, громадськість, учнівська молодь вшанували подвиг земляка та його побратимів. Пам’ятний захід відбувся в селі Великі Осняки біля пам’ятного знаку Герою.

 

Меморіальний захід відбувся сьогодні і в селі Талалаївка Ніжинського району. Тут вшанували Героя Небесної Сотні Віктора Орленка. Присутні поклали квіти до меморіальної дошки Герою та склонили голови в пам’ять про всіх загиблих захисників України. Учні місцевої школи створили паперову інсталяцію у вигляді квіток-незабудок.

 

18 лютого мітинг-реквієм пройшов у селищі Дмитрівка Бахмацького району, звідки родом Герой Небесної Сотні Василь Прохорський.

Саме цього дня у 2014-му він загинув під час Революції Гідності, допомагаючи медпрацівникам рятувати поранених на вулиці Інститутській.

Громада вшанувала пам’ять загиблого героя хвилиною мовчання. Відбулося покладання квітів до його могили.

Слава героям!

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації