back

За рахунок державної субвенції в Чернігові придбано житло для дитячого будинку сімейного типу

11-02-2020 | 10:24

В області створено ще один дитячий будинок сімейного типу. Функціонуватиме він у Чернігові, де і придбали минулого року двоповерхове помешкання за рахунок державної субвенції — більше 4,6 мільйона гривень.

До нового будинку переїде родина Андрія та Оксани Тимофеєвих. Нині подружжя виховує чотирьох власних дітей, одну прийомну дитину та ще п’ятьох, позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо: Чернігівська область упродовж останніх трьох років з державного бюджету отримала понад 47,7 мільйона гривень на придбання житла для розвитку сімейних форм виховання, а також забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа.

За ці роки в області створені п’ять дитячих будинків сімейного типу, зокрема три — у Чернігові, по одному — у Новгороді-Сіверському та селі Рудка Чернігівського району. У нові родини влаштовано 36 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього ж на Чернігівщині діють 28 ДБСТ.

Поступово збільшується і кількість прийомних сімей. Нині їх в області 198.

Читати також:  На Чернігівщині у 2019 році створили 21 прийомну родину та два дитячі будинки сімейного типу

Довідково. Дитячий будинок сімейного типу створюється за бажанням подружжя або окремої особи, котра не перебуває у шлюбі. У таку родину беруть на виховання та спільне проживання не менше 5 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у ДБСТ не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Охочі створити дитячий будинок сімейного типу можуть звернутися до служби у справах дітей або центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у своєму районі чи ОТГ.

Контакти Служби у справах дітей Чернігівської ОДА: просп. Миру, 19, (0462) 651-764, Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Шевченка, 21, (0462) 775-078.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації