back

На Чернігівщині відпрацьовують заходи на випадок погіршення погодних умов

04-02-2020 | 18:19

У зв’язку з проходженням атмосферних фронтів через територію Чернігівської області завтра, 5 лютого, у Чернігові та області очікується посилення вітру до 15-20 м/с, місцями хуртовина, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності).

Внаслідок надходження холодного повітря з півночі, очікується зниження температури повітря вночі 6-7 лютого до 4-9º морозу, 8-9 лютого – до 7-12º морозу, вдень 7-8 лютого – до 1-6º морозу.

Для підтримки відповідного стану автошляхів Службою автомобільних доріг області підготовлено відповідну кількість снігозбиральної техніки (піскорозкидачі, солерозподілювачі, навантажувальна техніка, бульдозери), повністю забезпечена потреба у протиожеледевих матеріалах.

Додатково для надання допомоги у разі потреби приведені у готовність підрозділи Управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в області. Протягом 5-6 лютого посилено працюватиме патрульна поліція, щодобово залучатимуться групи додаткового реагування.

Звертаємося до всіх жителів області із проханням без нагальної потреби не планувати та не здійснювати виїзди транспортом протягом доби 5 лютого.

Для надання інформації про стан проїзду, прийому звернень від водіїв та оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області працює цілодобово гаряча лінія Служби автомобільних доріг у Чернігівській області за телефонами: (0462) 661893, 095 2714374.

На зимовий період на випадок погіршення погодних умов на автошляхах Чернігівщини визначено 41 майданчик відстою транспортних засобів, де водії можуть перечекати, не наражаючи себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області