back

У Чернігові вперше зібралася госпітальна рада

31-01-2020 | 10:30

Перше засідання госпітальної ради Чернігівського округу відбулося вчора, 30 січня, під керівництвом заступника голови ОДА Наталії Романової, яка і очолює цю раду.

З-поміж розглянутих питань — обрання заступників голови госпітальної ради. Ними стали начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш та начальник управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради Владислав Кухар.

Також учасники засідання погодили графік наступних зустрічей.

Обговорили і затвердження плану розвитку госпітального округу. Для цього члени ради кожного району мають забезпечити розробку перспективних планів підпорядкованих закладів охорони здоров’я на місцях. Особливу увагу слід приділити створенню відділень для надання екстреної медичної допомоги в опорних закладах та надати відповідні пропозиції з орієнтовними фінансовими розрахунками до Управління охорони здоров’я ОДА. Це потрібно зробити до 28 лютого.

Нагадаємо, Чернігівський госпітальний округ утворений відповідно до розпорядження голови ОДА. Цим же документом затверджені Положення про госпітальну раду та її персональний склад.

Попередньо Кабінет Міністрів затвердив перелік опорних закладів в усіх регіонах країни. На Чернігівщині опорними стануть дев’ять лікарень: Чернігівська обласна лікарня, Чернігівська міська № 2, центральні міські у Ніжині та Прилуках, центральні районні у Козельці, Бобровиці, Корюківці, Бахмачі та Новгороді-Сіверському.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації