back

Робоча група працює над концепцією індустріального парку «Менський»

30-01-2020 | 20:27

Робота над розробкою концепції індустріального парку «Менський» триває. Учора, 29 січня, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко провів засідання профільної робочої групи.

Учасники засідання розглянули проєкт детального плану території індустріального парку, а також обговорили подальші дії з його створення.

Першочергово необхідно узгодити функціональне використання ділянок, суміжних з майбутнім індустріальним парком, провести стратегічну екологічну оцінку детального плану території. Також необхідно вирішити земельні питання, оскільки на території майбутнього парку є ділянки без відповідного оформлення.

Нині важливо продумати кожний елемент інфраструктури та інженерної мережі парку, у тому числі каналізаційні споруди та очисні системи, а також підключення до комунікацій, зазначив Олександр Савченко.

Усю підготовчу роботу треба виконати оперативно, щоб напрацьований пакет документів якнайшвидше подати до Мінекономіки для включення парку до відповідного реєстру. Після цього на конкурсних засадах буде обрано керуючу компанію.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації