back

Андрій Прокопенко: Чернігівська область має значний потенціал для створення нових інноваційних підприємств

27-01-2020 | 21:15

Створення індустріального парку «Менський» є реальним прикладом впровадження інноваційної бізнес-ідеї на території об`єднаної територіальної громади. Кожна громада Чернігівщини у найближчій перспективі може приступити до реалізації інвестпроєктів, які б давали економічний ефект і таким чином залучати в область інвесторів. На цьому акцентував голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко під час сьогоднішньої наради з керівниками структурних підрозділів.

«Нині формуємо перелік перспективних проєктів на 2020 рік. Тому чекаємо від органів місцевого самоврядування активності в даному напрямку – шукайте можливості і подавайте свої ідеї, зауважив Андрій Прокопенко. Приклад вдалого старту проєкту на місцевому рівні вже є – це індустріальний парк «Менський». У планах на майбутнє – щоб кожна громада мала на своїй території такі цікаві інвестиційні проєкти. Зі свого боку Чернігівська ОДА готова всебічно підтримувати та виступати ефективним комунікатором на різних стадіях реалізації проєктів».

Індустріальні парки відносно нова для України форма залучення інвестицій, але традиційна для всього світу. Як показує практика, місцеві громади отримують від цього багато переваг – додаткові кошти до місцевого бюджету, нові робочі місця, розвиток інфраструктури, малого та середнього підприємництва тощо.

Читайте також: Голова ОДА Андрій Прокопенко: Створюємо перший на Чернігівщині індустріальний парк

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації