back

Аграрна галузь Чернігівщини нарощує обсяги виробництва

30-10-2012 | 14:54

За підсумками дев’яти місяців роботи в Чернігівській області усіма категоріями господарств вироблено валової сільськогосподарської продукції на 2,4% більше, ніж за такий же період минулого року.

В той же час, в цілому по Україні виробництво валової продукції сільського господарства за підсумками дев’яти місяців зменшилося на 4,6%. Збільшення валового виробництва на Чернігівщині відбулось, в основному, за рахунок сільськогосподарських підприємств.

У сільгосппідприємствах області за звітний період, зокрема, на 9% збільшилось виробництво молока, на 10% зросла продуктивність дійної череди. Також зросли середньодобові прирости ВРХ — на 7%, та свиней — на 9%. Крім того, збільшено поголів’я ВРХ на 1%, корів — на 2%, птиці — на 16%.

“Сьогодні аграрна Чернігівщина в загальнодержавному рейтингу посідає тверді середні позиції, а ще п’ять років тому ми по більшості показників замикали рейтингові таблиці, — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, коментуючи проміжні підсумки роботи галузі. — Наприклад, по темпах виробництва валової продукції область сьогодні має 11 місце в Україні, за обсягом виробництва — 12-те, по виробництву сільгосппродукції на одну особу — 8 місце. І в рослинництві, і в тваринництві перед галуззю декілька років тому були поставлені конкретні завдання, які дають перші системні результати. Наше завдання — закріпити та розвинути їх”.


За повідомленням головного управління
агропромислового розвитку облдержадміністрації