back

У Чернігівській ОДА активізують роботу щодо зменшення аварійності, травматизму та людських жертв на автошляхах регіону

23-01-2020 | 12:55

За даними Управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в області, у 2019 році у ДТП загинуло 108 осіб. А обсяги порушень ПДД вражають: більше 30 тисяч задокументованих порушень, з яких 2107 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

«Щоб зменшити кількість ДТП, Чернігівська облдержадміністрація координуватиме кілька напрямків. По-перше, це профілактика порушень правил дорожнього руху, що спричиняють значну кількість ДТП з тяжкими наслідками. Це також і покращення дорожньої інфраструктури як додаткового елементу збереження життя на дорозі. Приміром, облаштування дорожньої розмітки, освітлених пішохідних переходів тощо», – повідомив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Окремий напрям – проведення роботи з автоперевізниками. І також встановлення систем відеонагляду для підвищення безпеки та автоматичної фіксації правил дорожнього руху.

До цієї роботи в області будуть залучені відповідні профільні департаменти та управління ОДА, а також об’єднані громади та міста.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації