back

На Чернігівщині через нелегальний продаж пального припинено діяльність 38 автозаправок

21-01-2020 | 17:03

Чергове засідання робочої групи з ліквідації нелегального обігу нафтопродуктів на території Чернігівської області провів сьогодні заступник голови ОДА Олександр Савченко, який очолює цю групу.

Минулого тижня перевірені 12 заправок. Діяльність 10 з них припинена через нелегальний продаж пального.

При перевірках враховується як законність експлуатації автозаправних станцій, так і дотримання на них норм протипожежної безпеки. Адже через недбалість нелегальних торговців пальним існує реальна загроза здоров’ю і життю людей, які користуються послугами АЗС, тимчасово перебувають чи проживають біля таких об’єктів.

Протягом функціонування робочої групи, починаючи з 28 грудня 2019 року, в області перевірені 94 автозаправні та автогазозаправні станції. Припинено діяльність 38-ми. Адміністративні провадження відкриті по 6 об’єктах, кримінальні — по 24. При цьому добровільно демонтовано 11 об’єктів, примусово — 2.

З незаконного обігу вилучено 69,5 тонни пально-мастильних матеріалів вартістю понад 1,6 мільйона гривень, обладнання — на суму 2,25 мільйона гривень.

Нині відпрацьовуються матеріали ще по 6 нелегальних АЗС.

Олександр Савченко нагадав, що відповідне доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука має бути виконане до 1 лютого. Тому і надалі важлива чітка взаємодія всіх членів робочої групи.

До речі, перевірити наявність ліцензії на кожну АЗС можна в режимі онлайн на офіційному сайті Державної фіскальної служби України в розділі «Реєстри».

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації