back

Голова облдержадміністрації зустрівся з офіційними спостерігачами від Парламентської асамблеї чорноморського економічного співробітництва

27-10-2012 | 11:54

27 жовтня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зустрівся з офіційними спостерігачами від Парламентської асамблеї чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС).

З місією спостереження за виборами до Верховної Ради України до Чернігівської області прибули Генеральний секретар ПАЧЕС Кирило Третяк; заступник Голови ПАЧЕС, керівник азербайджанської делегації, глава місії спостерігачів Асаф Гаджиєв; керівник армянської делегації ПАЧЕС Гагік Мінасян та член місії спостерігачів від ПАЧЕС Салія Мурзабаєва.

У зустрічі також взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник та заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець.

Очільник області поінформував офіційних спостерігачів щодо роботи, яка ведеться на Чернігівщині для забезпечення проведення прозорих, вільних і демократичних парламентських виборів та запевнив представників міжнародної організації у максимальному сприянні з боку обласної влади у роботі спостерігачів.

Довідка. ПАЧЕС була створена 26 лютого 1993 р. з ініціативи Туреччини. До її складу входять 12 країн: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина й Україна.

Парламенти Єгипту, Ізраїлю, Словаччини, Німеччини та Франції мають статус спостерігачів.

Країни Чорноморського басейну ставили перед собою завдання налагодити співпрацю в таких областях як торгівля і економічний розвиток, транспорт, зв'язок, туризм і екологія.

Прес-служба облдержадміністрації